Brouwer/ Meeuwsen op voor EK brons

19 Aug 2017 - door Henrieke Hahn
(©CEV)

Het is Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen voor het derde jaar op rij niet gelukt om de halve finale van het EK te winnen. De huidige Europees kampioenen Nicolai en Lupo waren in drie sets te sterk voor de Nederlandse mannen.

Brouwer en Meeuwsen bereikten net als in 2015 en 2016 de laatste vier op een Europees kampioenschap, maar hebben nog steeds geen EK-medaille op zak. Ook in 2017 is het duo nog niet verzekerd van deze medaille; Brouwer/ Meeuwsen ging namelijk zojuist in de halve finale onderuit.

In een herhaling van de halve finale van vorig jaar won Brouwer/ Meeuwsen de openingsset van de Italiaanse tegenstander. De setwinst kwam echter niet vanzelf, want het Oranje duo had 5 setpunten nodig om de winst naar zich toe te trekken (25-23).

Nicolai/ Lupo versnelde in de tweede doorgang en vooral de slimme Italiaanse balletjes scoorden veelvuldig. Via 15-21 dwong de huidige Europees kampioen een tie-break af. 

Al vroeg in die tie-break werd het verschil gemaakt; een prachtige verdediging van Lupo maakte 0-2. Op 7-10 vergrootte Nicolai de voorsprong door een ace te serveren. Deze achterstand kregen Brouwer en Meeuwsen niet meer ingelopen en met 11-15 rest voor de Nederlandse mannen morgen de kleine finale.

De kleine finale wordt een onderonsje der lage landen; Brouwer/ Meeuwsen neemt het op tegen Koekelkoren/ Van Walle. De Belgen schakelden Nederland uit op het WK, maar in de poulefase van dit EK won Brouwer/ Meeuwsen het onderlinge duel. 

De wedstrijd om het brons begint zondagmiddag om 13.00 uur Nederlandse tijd. De livestream zullen we zondagochtend op Volleybalkrant.nl vermelden. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.