Ludwig/ Walkenhorst onttroond in Europa

19 Aug 2017 - door Henrieke Hahn
(©CEV)

Laura Ludwig en Kira Walkenhorst mogen zich de komende tijd nog steeds wereldkampioen én olympisch kampioen noemen, maar de Europese titel gaat dit jaar aan hun neus voorbij. In de kwartfinale werd het duo uitgeschakeld door landgenoten Glenzke en Grobner.

Glenzke en Grobner zijn bezig aan een uitstekend Europees kampioenschap, waarin zij - hoe wrang ook - in iedere eliminatieronde een Duitse tegenstander uitschakelden.

In de eerste eliminatieronde werd er gewonnen van de landgenoten Bieneck/ Schneider en in de achtste finale was het duo sterker dan Borger/ Kozuch. Als klap op de vuurpijl werd in de kwartfinale de topfavoriet Ludwig/ Walkenhorst verslagen.

Het moet een dubbel gevoel geven voor Julia Grobner, die deze week te horen kreeg volgend jaar niet meer bij de Duitse beachvolleybalselectie te zitten. 

Grobner is niet de enige Duitse beachvolleyballer die uit de selectie geschrapt wordt: voor Dollinger, Erdmann, Betzien en Holler is er volgend seizoen ook geen plek meer binnen de selectie die net aan de opbouwfase was begonnen. Nu, na acht maanden, wordt er dus al drastisch gesneden in de selecties.

Julia Grobner kan de bizarre week afsluiten met een medaille op het Europees kampioenschap. In de kleine finale wacht voor de verandering geen Duits, maar Pools duo.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.