Kijk mee naar halve finale EK Brouwer/ Meeuwsen

19 Aug 2017 - door Henrieke Hahn
(©CEV)

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen staan vanmiddag in de halve finale van het EK in Letland. De Nederlandse mannen nemen het in dit duel op tegen Nicolai/ Lupo: de huidig Europees kampioenen en vice-olympisch kampioenen. De wedstrijd is vanaf 17.00 uur te volgen via nos.nl.

Vorig jaar stonden de twee duo's ook al tegenover elkaar in de halve finale van het EK. Toen waren Nicolai en Lupo met 2-1 te sterk voor de Oranje mannen. Net als in 2015 eindigden Brouwer en Meeuwsen vervolgens net naast het podium op de vierde plek.

Net als de afgelopen twee jaar scharen Brouwer en Meeuwsen zich dus bij de laatste 4 teams op een EK. Na twee vierde plekken zijn de mannen nu overduidelijk op zoek naar een podiumplek. 

Op weg naar de halve finale werd vanmiddag het thuisspelende Regza/ Plavins verslagen. Met tweemaal 21-19 maakten de Letten het Brouwer/ Meeuwsen lastig, maar de zege ging toch naar Oranje.

Om 16.00 uur Nederlandse tijd is de halve finale tussen Koekelkoren/ Van Walle en Samoilovs/ Smedins. Het Letse duo probeert het kunstje uit 2015 te herhalen, toen de ploeg Europees kampioen werd. Maar, ditmaal voor eigen publiek. De Belgen stonden nog nooit in een halve finale op het EK en hebben hun beste prestatie dus sowieso al verbeterd.

Om 17.00 uur Nederlandse tijd is het vervolgens de beurt aan Brouwer/ Meeuwsen en Nicolai/ Lupo. De Italianen zijn op zoek naar hun derde Europese titel, terwijl Brouwer/ Meeuwsen eindelijk een Europese medaille aan de prijzenkast wil toevoegen. De wedstrijd is live te volgen via nos.nl.

Wil je ook graag de andere duels bekijken: klik hier. Het enige nadeel is dat je wel eerst de geoblokkade moet omzeilen. Met andere woorden: je kan de wedstrijden alleen bekijken als je een Lets IP-adres gebruikt. Dit doe je door een VPN-extensie te installeren in je internetbrowser (zoals Hola voor Chrome, of Hoxx voor Firefox).

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.