Abdelaziz leidt Oranje met 32 punten naar zege

11 Aug 2017 - door Sanne Westerterp
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Het Nederlands mannenteam heeft ook de derde ontmoeting met Estland naar zich toegetrokken. Nimir Abdelaziz was de grote man bij de mannen in het oranje, die met 3-1 zegevierden.

Na de gewonnen openingsset pakten de Esten al snel de leiding in de tweede periode. Halverwege was een gat van vijf punten geslagen en het lukte de Lange Mannen niet om veel dichterbij te komen; set nummer twee ging verloren met 21-25. In de derde en vierde doorgang stelde Nederland met 25-18 en 25-22 orde op zaken.

Twee uitblinkers
Oranje had twee uitblinkers aan het net vandaag, namelijk hardhitters Thijs ter Horst en Nimir Abdelaziz. Beide mannen haalden een aanvalspercentage van 67%, wat bij Ter Horst voor 16 punten zorgde en Abdelaziz 26 punten opleverde. De diagonaal sloeg nog vier aces en pakte twee punten met zijn blokkering, waardoor hij op het knappe totaal van 32 scores kwam. Ter Horst maakte wat fouten met zijn service, maar sloeg ook een ace. Met een blok erbij kwam de buitenspeler opgeteld op 18 punten uit.

De pass
Op een paar wisselvallige momentjes van Ter Horst na, was de passlijn vandaag weer prima in orde bij het nationaal team. Vandaag had Dirk Sparidans weer de leiding over het achterveld. Gijs Jorna stond ditmaal op papier als passerloper en had een paar effectieve invalbeurten achterin.

Op naar de volgende opponent
Nadat Spanje twee weken geleden drie wedstrijden op rij klop kreeg van Oranje, was ook Estland driemaal de pineut tegenover onze Lange Mannen. Volgende week oefenen de internationals nog tweemaal in aanloop naar het EK. Er wordt gespeeld tegen Italie.

Vr 18 aug, 19.00 uur: Nederland - Italië (Topsporthal Achterhoek, Doetinchem)
Za 19 aug, 16.00 uur: Nederland - Italië (Omnisport, Apeldoorn)

Tickets voor de wedstrijden tegen Italië zijn hier te koop.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.