Vermeulen is posities aan het testen

10 Aug 2017 - door Sanne Westerterp
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Het Nederlands mannenteam is bezig met zijn oefencampagne richting het EK, dat 23 augustus begint. Oranje is deze dagen is Estland, waar het met veertien man speelt. ,,Ik ben nu vooral nog posities aan het testen, geef sommige jongens wat rust en probeer iedereen fit te houden," vertelt bondscoach Gido Vermeulen.

De thuisblijvers
Nederland trainde de laatste tijd met zeventien internationals op Papendal. Voor de oefenduels tegen Estland zijn van deze groep Just Dronkers, Stijn van Schie en Michael Parkinson thuisgebleven. Laatstgenoemde omdat zijn enkel nog niet optimaal functioneert. Maandag wordt deze weer getest.

Drie diagonalen
Vermeulen heeft met Nimir Abdelaziz, Kay van Dijk en Wouter ter Maat drie diagonaalspelers meegenomen naar Estland. Robin Overbeeke is afgevallen. Gijs Jorna is mee als één van de vijf passerlopers en verder zijn er geen 'verrassingen' in de selectie.

Investeren
Oranje werkt nog steeds zware (kracht-)trainingen af en investeert nog in het groeien naar de juiste topvorm die straks gevonden moet worden tijdens het Europees kampioenschap in Polen. Ook wordt momenteel nog van alles uitgetest binnen de lijnen, bijvoorbeeld welke opstellingen het beste werken. ,,Dit zijn voor ons mooie momenten om een beeld te krijgen van waar we staan. Straks tegen Italie moeten we weten hoe we gaan spelen, dan komt het EK echt dichtbij. Italie is een tegenstander van een ander formaat, dat land hoort bij de Europese top," aldus Vermeulen. 

Gelderland Cup tegen Italië

Vr 18 aug, 19.00 uur: Nederland - Italië (Topsporthal Achterhoek, Doetinchem)
Za 19 aug, 16.00 uur: Nederland - Italië (Omnisport, Apeldoorn)

Tickets voor de wedstrijden tegen Italië zijn hier te koop.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.