Flynth FAST start voorbereiding nieuw seizoen

07 Aug 2017

GENNEP / SINT ANTHONIS – Voor de volleybalsters van eredivisionist Flynth FAST is het zomerreces ten einde. Zij starten maandagavond (7 augustus) de voorbereiding op het tweede seizoen in de Eredivisie. Trainer Jacek Ziemba en assistent Josha Kailola onderwerpen hun vernieuwde team de eerste weken aan trainingen. Flynth FAST komt op zaterdagmiddag 26 augustus voor het eerst in actie tijdens een driekamp in sporthal Pica Mare in Gennep.

Tegenstanders in dit minitoernooi zijn de Topdivisionisten VV Utrecht en SV Dynamo Apeldoorn. ’s Avonds zijn de speelsters present op de presentatiedag van Flamingo’s ’56 in Gennep. 
Een week later (zaterdag 2 september) speelt Flynth FAST op het toernooi van VST Lions uit het Belgische Turnhout. De overige deelnemers in Turnhout zijn Hermes Oostende (B), DatoVoc Tongeren (B), Callant Antwerpen (B), Asterix-AVO (B), Irmato Weert, Sliedrecht Sport, Regio Zwolle Volleybal, Alterno Apeldoorn en Peelpush Meijel.

Daags na Turnhout (zondag 3 september) wacht in Gennep de oefenwedstrijd tegen Eredivisionist Set Up’65 uit Ootmarsum. DatoVoc Tongeren en landskampioen Sliedrecht Sport zijn op zondag 10 september de tegenstanders op de driekamp die Flynth FAST in de Activiahal in Sint Anthonis afwerkt.
Het tweede buitenlandse toernooi in de voorbereiding is de driekamp in het Duitse Münster op zaterdag 16 september. Flynth FAST neemt het daar op tegen VC Sneek en gastvrouw USC Münster dat in de 1. Bundesliga uitkomt.
Op zondag 17 september is het team van trainer Ziemba aanwezig op de presentatiedag van Activia in Sint Anthonis.
Een week later, zondag 24 september, neemt Flynth FAST het in Heerlen tijdens een demonstratiewedstrijd van Topvolleybal Parkstad op tegen Ladies in Black (Aken, D), dat in de Bundesliga uitkomt. De laatste oefenwedstrijd staat gepland voor zondag 1 oktober. In Sint Anthonis is dan eredivisionist Eurosped (Vroomshoop) te gast.
De competitiestart vindt plaats op zondag 8 oktober. In sporthal Pica Mare neemt Flynth FAST het op tegen het Friese Sneek.  In het nieuwe seizoen speelt Flynth FAST de thuiswedstrijden overwegend op zondag in de thuishavens in Gennep en Sint Anthonis.


(Bron: Flynth FAST)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.