Oranje <16 grijpt derde zege in Sofia

23 Jul 2017 - Manou ten Asbroek
(©CEV)

Op het EK onder zestien stond Pre Jeugd Oranje tegenover Denemarken. De ploeg van coach Eelco Beijl, die de Oranje Volleybalvrouwen niet kon ondersteunen in het Braziliaanse Cuiabá, deed goede zaken door met een afgetekende 3-0 te winnen. In de poule staat Nederland nu op gelijke hoogte met Italië, de tegenstander van morgen. 

Denemarken heeft met 3-1 gewonnen van Griekenland en 3-0 verloren van Italië en is dus op papier een relatief gevaarlijke tegenstander voor Nederland, dat twee zeges op zak heeft (Griekenland en Finland). Oranje startte met Kim Klein Langhorst, Iris Vos, jette Kuipers en Anna Zijl, Anne Claire ter Brugge en Jolijn de Haan. Romy Brokking was, als enige libero, verantwoordelijk voor de verdediging. 

De eerste set leek Denemarken zich te laten verrassen. In nog geen twintig minuten wist de jonge ploeg de meiden van coach Mats Olof Björkman klem te zetten met 25-13. De tweede set had Denemarken het beter voor elkaar en nam een voorsprong. Op 18-18 kwam Nederland langszij en stoomde door naar een 25-21 setwinst. 

Set drie kende geen ander beeld, met 25-17 weet Oranje zijn tweede 3-0-zege neer te zetten. Topscorer werd Anna Zijl, die maar liefst zes aces optekende en 8 aanvalspunten scoorde. Ook Jolijn de Haan was op dreef met zeven aanvalspunten en vier blokpunten. Morgen wacht medekoploper Italië, dinsdag is de laatste poulewedstrijd tegen Bulgarije. Beide wedstrijden zijn om 20:00u en via deze link te volgenReageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.