Oranje<16 wint ook tweede wedstrijd op EK

22 Jul 2017 - Coen Kaaij
(©CEV)

De meiden van Pré Jeugd Oranje hebben in de Bulgaarse hoofdstad Sofia gewonnen van Griekenland. De eerste twee sets gingen nog gemakkelijk, daarna werd het een spannende strijd. Nederland zegevierde uiteindelijk met 3-1.

In de eerste set had de ploeg van bondscoach Eelco Beijl niets te vrezen van de Griekse meiden, die vrijdag hun eerste wedstrijd al verloren van Denemarken met 3-1. In een mum van tijd was er een voorsprong opgebouwd van vijf punten, die tegen het einde van de set alleen nog maar werd uitgebouwd. 25-17 waren de duidelijke cijfers. 

In het tweede bedrijf startte Nederland ook voortvarend, maar halverwege had het Griekse team de achterstand geneutraliseerd. Lang duurde het niet, Oranje greep het initiatief en ging regelrecht naar de eindstreep: 25-21.


Griekse servicedruk
Toen in set drie de voorsprong al 9-5 was, leken de Nederlandse meiden op weg naar weer een 3-0 overwinning, net als gisteren tegen Finland. Daar stak Griekenland een stokje voor. Hun aanval liep een stuk beter en ze serveerden acht aces. Stapje voor stapje kwamen ze terug. Ze wonnen met 23-25.

Nederland leek even uit het veld geslagen, maar bij 10-10 waren ze in de vierde doorloop weer terug in de wedstrijd. Vanaf dat moment was het ook echt vechten, punt voor punt. Twee aan elkaar gewaagde teams, waarvan Oranje aan het einde net een stukje beter was. Het werd 25-23.

Met 17 punten was Anna Zijl (10) de meest scorende in het witte Nederlandse shirt. Jette Kuipers leverde met 16 punten, waarvan drie aces, ook een zeer waardevolle bijdrage.

Morgen live te volgen
Morgen om 19.00 uur Nederlandse tijd speelt Nederland tegen Denemarken, dat na de winst op Griekenland van vrijdag vanmiddag met 3-0 verloor van Italië. De wedstrijd is live te zien via deze stream.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.