Jeugd Oranje niet naar EYOF vanwege virus

21 Jul 2017 - Coen Kaaij
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

De meiden van Jeugd Oranje nemen niet deel aan het Europees Jeugd Olympisch Festival in Györ dat zondag begint. Binnen de selectie is een aantal meisjes ziek geworden, meldt de Nevobo. Het risico op besmetting binnen of buiten het team is nu te groot.

Een aantal meiden is tijdens of vlak na het achtlandentoernooi in Spanje ziek geworden. Om welk virus het gaat is niet bekend. Na overleg met deskundigen is besloten de meiden niet te laten deelnemen.

Pieter van den Hoogenband, Chef de Mission Talent Team EYOF Györ 2017, zegt hierover het volgende: “Het besluit om het Volleybal Talent Team terug te trekken van de EYOF-competitie in Györ is allereerst voor de meiden en de staf van dit team een grote tegenvaller. Net als ik rekenden zij erop dat ze de Europese concurrentie stevig partij zouden geven. Dit zeer goed voorbereide team had terecht de ambitie het podium te bereiken. Topsport is vallen en opstaan en ik ben ervan overtuigd dat zij deze ervaring zullen gebruiken om nog weer sterker te worden.”

Bondscoach Julien van de Vyver: “Ik realiseer me dat dit besluit voor dit prachtige volleybalteam een grote tegenvaller is. Met zijn allen waren we goed voorbereid en bereid tot het uiterste te gaan. Het is hard. Maar tegelijkertijd moeten we rationeel beslissen en willen we de gezondheid van onszelf en anderen niet in de waagschaal leggen."

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.