Drie dagen topzitvolleybal in Assen

30 Jun 2017 - Coen Kaaij
© World ParaVolley © Sarajevo Open

Zowel de vrouwen- als mannenploeg Paravolley spelen vanaf vanmiddag het Dutch Tournament in Assen ter voorbereiding van het EK dat later dit jaar gespeeld wordt. Beide Oranjeteams kunnen rekenen op flinke tegenstand. 

Vanmiddag om 15.00 uur spelen beide teams hun eerste wedstrijd. De vrouwen openen in de Stadsbroekhal in Assen tegen Slovenië, het team dat drie plaatsen lager op de wereldranglijst staat. De Nederlandse vrouwen zijn de nummer vijf van de wereld. Om 20.00 uur treedt Oranje nog aan tegen Oekraïne. Een goede opponent voor de Sterke Vrouwen, Oekraïne is vierde op de lijst van World ParaVolley.

Morgen spelen de vrouwen van bondscoach Pim Scherpenzeel nog tegen Rusland (7) en Duitsland (13) alvorens de kruisfinales beginnen.

Mannen
De mannen hebben ook flinke tegenstand. Zelf zijn ze als tiende geplaats op de wereldranglijst, hun tegenstanders zijn Duitsland (5), Oekraïne (6) en Rusland (9). Kameroen zou ook deelnemen, maar heeft op het laatste moment afgehaakt. Dit levert een wijziging in het schema op, waardoor de mannen nu twee keer tegen iedere tegenstander spelen.

Deze opponenten vormen een goede oefening voor het Europees Kampioenschap dat in november wordt gespeeld. De formatie van bondscoach Hans Mater opent vandaag het toernooi tegen Rusland en speelt daarna ook nog tegen Oekraïne.

Hieronder het volledige speelschema:Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.