Jeanine Stoeten blijft ook in Aachen

29 Jun 2017 - Van onze correspondent
(©RHF-Pim Waslander)

Jeanine Stoeten is de volgende speelster die komend seizoen actief blijft bij Ladies in Black Aachen.

De Twentse zag met haar overstap van Eurosped naar Aken afgelopen seizoen een lang gekoesterde wens, een buitenlands avontuur, uitkomen. En het deed haar goed. Stoeten ontpopte zich als een zeer betrouwbare en stabiele middenblokkeerder die bovendien enkele keren zelfs topscorer werd in het jonge team van Saskia van Hintum. Het leverde haar onder meer een uitverkiezing in het nationale team van Jamie Morrison op.

Daarvoor moest ze echter een zware klap verwerken. Haar moeder Ilona overleed in april aan kanker. “De laatste maanden waren een rit in een achtbaan voor mij. Mijn moeder was mijn grootste fan en heeft me werkelijk bij elke stap in Aachen gevolgd. De laatste weken heb ik gebruikt om te beslissen wat ik komend seizoen zou doen. Omdat mijn gedachten behoorlijk in de war waren, heb ik vooral mijn hart gevolgd. Dat hart koos voor Aken omdat ik niet alleen een geweldig seizoen heb gehad maar ook omdat de mensen mij hier altijd hebben gesteund in de moeilijke tijden.”

Ook Saskia van Hintum is blij dat Stoeten, ondanks haar pas 25 jaar toch een van de meest ervaren speelsters in het team, blijft. “Ze zal, door haar strijdlust, het team helpen de volgende stap te maken.”

Stoeten is de negende speelster die voor komend seizoen is vastgelegd. Acht ervan speelden afgelopen seizoen ook in Aachen. Vijf Nederlandse speelsters staan onder contract: naast Stoeten zijn dat Kirsten Knip, Nicole Oude Luttikhuis, Tessa Polder en de na 1 jaar van Münster teruggekeerde Britt Bongaerts. Nika Daalderop en Femke Stoltenborg verkasten naar bekerwinnaar Stuttgart.

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.