Zaanstad heeft de zaken bijna voor elkaar

19 May 2017 - door Sanne Westerterp
Jeroen Nol. (©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Het gaat goed me de invulling van trainers en spelers bij VV Zaanstad. Het is voor het eerste mannenteam enkel nog afwachten of de ploef definitieve toezegging krijgt om - ten gevolge van het kampioenschap in de topdivisie- komend seizoen in de eredivisie te spelen.

De technische commissie van de vereniging is de afgelopen weken hard bezig geweest. Jeroen Nol vertelt namens de commissie: ,,Een heleboel zaken hebben we de afgelopen weken al kunnen invullen. Onder andere naar aanleiding van onze oproep hebben we al de nodige meetrain(st)ers gehad. Bovendien is de trainersstaf al nagenoeg compleet. Alleen voor heren-3 dat ook volgend jaar in de tweede divisie zal uitkomen- zijn we nog naarstig op zoek naar een trainer/coach.”

Het eerste mannenteam
In de mannenlijn blijven Vincent Pirovano en Frank van den Outenaar de scepter zwaaien bij het eerste team, met Marc Donker als assistent. Het succesteam zal wat betreft samenstelling grotendeels het zelfde blijven. Voor de bij het eerste team gestopte Stephan Brokking zal Lars de Boer overkomen van Compaen. De licentie-aanvraag voor de eredivisie ligt op dit moment bij de Nevobo en de verwachting is dat er voor Hemelvaart duidelijkheid zal komen over de definitieve toekenning.

Bij het tweede team blijft Marc Donker aan het roer staan. Dit opleidingsteam heeft zich afgelopen seizoen keurig gehandhaafd in de eerste divisie. Marc  zal volgend seizoen tevens als coödinator bij de jeugd gaan functioneren. Heren 3 is dus nog op zoek naar een trainer/coach. In dit team zullen er nog al wat wisselingen plaatsvinden. Inmiddels hebben hier al een aantal nieuwe talentvolle spelers meegetraind.

De vrouwen
Bij het eerste vrouwenteam blijft oud–international Patrick de Reus volgend seizoen  de trainer/coach. Nadat hij met succes het team had begeleid naar directe handhaving in de eerste divisie, wil hij graag verder. De kern van het team blijft hetzelfde maar er zijn ook wat wijzigingen. Irene Brouwer is gestopt, Rosa de Viet is weer terug na haar zwangerschap en Ingerlise Kooijman zal om dezelfde reden volgend seizoen juist niet beschikbaar zijn. Diverse meetrainsters hebben zich aangediend als versterking en er wordt ook gewerkt aan een extra spelverdeelster.

Het tweede team krijgt in de persoon van Bram Brouwer een nieuwe trainer in plaats van Danny van den Outenaar, die afscheid heeft genomen. Het doel voor volgend seizoen is om de opleidingsfunctie van het team te versterken, zoals dat de afgelopen jaren ook bij de mannenlijn van Zaanstad is gebeurd.

De technische commissie kijkt dan ook met gepaste tevredenheid naar de ontwikkelingen. Jeroen Nol: ,,Het is nu half mei en we hebben het al voor een heel stuk op rit staan. We zoeken dus nog één trainer en voor spelers en speelsters zijn er ook her en der nog mogelijkheden. Dus als je belangstelling hebt, laat het weten via jeroennol@hotmail.com. We trainen nog zeker in de maand mei en sommige teams ook nog in juni."

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.

TOPPERS VAN DE WEEK

Seesing Personeel Orion - Lycurgus 

zat 21 APR 20.30 uur