Lycurgus legt Pascal Hoogstra en twee buitenlanders vast

19 May 2017 - Coen Kaaij
Erik Mattson (1), Carlos Mora Sabaté (16), Pascal Hoogstra (12) (©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Abiant Lycurgus heeft Pascal Hoogstra vastgelegd voor komend seizoen. Voor de vertrekkende Canadees Fraser en de Amerikanen West, Olson en Berzins komen twee nieuwe buitenlandse spelers. De Canadees Erik Mattson is de nieuwe libero, de Spanjaard Carlos Mora Sabaté is als spelverdeler gecontracteerd. Tjerk Dercksen en Just Dronkers verlaten de landskampioen.

Groninger Pascal Hoogstra komt over van het Talent Team. Hij was in gesprek met bijna alle eredivisieteams, maar heeft voor landskampioen Lycurgus gekozen. De passer/loper kent een verleden in de provincie, hij begon als zesjarige zijn volleybalcarrière in Scheemda. 

De Spaanse spelverdeler Carlos Mora Sabaté komt bij SVG Lüneburg vandaan, in de Duitse Bundesliga werd hij in de play-offs uitgeschakeld in de kwartfinale. In de reguliere competitie zijn ze als vijfde geëindigd. Sabaté maakt deel uit van de Spaanse nationale ploeg.

De Canadees Erik Mattson vervangt de vertrekkende Just Dronkers. Mattson heeft ook twee jaar bij Lüneburg gespeeld van 2014 tot 2016. Afgelopen seizoen speelde hij voor VK Prievidza Slovakia in de Slowaakse competitie.

Contractverlenging
Abiant Lycurgus maakte ook bekend dat spelverdeler Sam Gortzak, passer/loper Auke van de Kamp en middenman Sander Scheper hun contract met een jaar hebben verlengd. Stijn van Schie en Niels de Vries hebben nog een lopend contract van een jaar. Met Wytze Kooistra is Lycurgus in de afrondende fase van de onderhandelingen.

Nederlandse spelers
Voor het nieuwe seizoen zet Lycurgus in op meer Nederlandse spelers, het liefst uit de eigen regio. De vertrekkende buitenlanders drukten zwaar op de begroting. Daarnaast zoeken de spelers zelf meer competitie dan de Nederlandse eredivisie kan brengen. Lycurgus zal waarschijnlijk eind volgende week met nieuwe namen komen, naar verwachting zullen dit ook Nederlandse spelers zijn.

De landskampioen mikt eerst op een selectie van twaalf, daarna zoeken ze verder naar speler dertien en veertien. Volgend seizoen mogen er veertien spelers op het formulier staan in de eredivisie, mits er met twee libero's wordt gespeeld.

Nieuwe uitdaging
Libero Just Dronkers gaat volgens Lycurgus op zoek naar een nieuwe uitdaging. Hij heeft vijf prijzen gepakt met Lycurgus en zoekt een nieuwe club waar hij kan doorgroeien. Tjerk Dercksen kwam de laatste jaren weinig aan spelen toe, hij zoekt een team waar hij vaker binnen de lijnen zal staan, geeft de club aan.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.