Meiden Jong Oranje niet opgewassen tegen Rusland

19 May 2017 - Coen Kaaij
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Jong Oranje is het WK-kwalificatietoernooi in Turkije begonnen met een nederlaag. Rusland was met 3-0 te sterk voor de ploeg van bondscoach Julien van de Vyver. In Turkije probeert Jong Oranje zich te plaatsen voor het WK onder 20 dat in Mexico wordt gespeeld in juli.

Vooraf was al duidelijk dat Nederland een flinke kluif te wachten stond in Manisa. In de Poule met Rusland, Turkije en Kroatië zijn ze het laagstgeplaatste team. Op vrijdag was het voor de meiden snel bekeken tegen Rusland.

De openingsset was een ware walk-over, via 2-8 en 6-16 werd het 9-25. Vooral passer/loper Maria Vorobyeva was met zes scores bijna niet te stoppen. In het tweede bedrijf was het verschil minder, spelverdeelster Sarah van Aalen speelde al haar aanvalsters aan, die bijna allemaal twee punten binnen sloegen. Christie Wolt maakte er drie. De Russin Anna Kotikova was aan de overkant niet te stuiten, zij scoorde zes punten uit zes pogingen. Stand: 19-25.

In de derde set ging het een stuk beter met Oranje, Nika Daalderop en Brechtje Kraaijvanger wisten ieder vijf punten te scoren. In een spannend slot maakten de Russinnen het vanaf 20-21 goed af. Set drie werd 21-25. Topscorer aan de kant van Nederland was Nika Daalderop met negen punten.

Morgen speelt Jong Oranje tegen thuisland Turkije om 17.00 uur Nederlandse tijd, zondag wacht Kroatië om 14.30 uur. Alleen de winnaar van het toernooi plaatst zich voor het WK in Mexico.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.