WKK-tegenstanders Oranje: Oostenrijk

19 May 2017 - Coen Kaaij
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Op de voorlaatste dag van het WK-kwalificatietoernooi ontmoet Nederland in Apeldoorn Oostenrijk. De nummer 25 van Europa en voor het laatst deelnemer aan een wereldkampioenschap in 1962. 

Na de rustdag op vrijdag 26 mei speelt Oranje in Apeldoorn tegen Oostenrijk. De laatste onderlinge ontmoetingen waren vorig jaar in Koog aan de Zaan tijdens het EK-kwalificatietoernooi. Nederland wist met 3-0 en 3-1 te winnen, de Oostenrijkers werden uiteindelijk laatste in de poule en plaatsten zich niet voor het Europees kampioenschap.

De Oostenrijkse formatie van bondscoach Michael Warm heeft al 55 jaar niet op een WK gestaan. De laatste twee keer dat ze het EK speelden waren ze zelf organisator, in 1999 en 2011 hoefden ze geen kwalificatie te spelen.

Topspelers
Veruit de bekendste en meest belangrijke speler voor Oostenrijk is Alexander Berger. Hij speelt bij Sir Safety Perugia, het team dat de finale van de Champions League wist te halen. Daarin wist de passer/loper twee punten te scoren. In de Italiaanse competitie scoort hij een gemiddelde van ruim zeven punten per wedstrijd. 

Verder speelt libero Philipp Kroiss in België bij Lindemans Aalst, waar hij teamgenoot was van Michaël Parkinson en Tijmen Laane. Ze werden derde. Paul Buchegger scoort bij Ortana in de Serie A2 van Italië gemiddeld bijna achttien punten per wedstrijd. De 23-jarige Harthaller studeert en speelt in Amerika bij Pepperdine University.

Diagonaal Thomas Zass speelde voor Cannes in de Franse competitie en kwam daar tot 270 aanvalspunten, waarmee hij de tiende diagonaal van Frankrijk was. Achter Robin Overbeeke (6) en Nimir Abdelaziz (7).

Kaarten
Nederland speelt op zaterdag 27 mei om 17.30 uur tegen Oostenrijk in Omnisport Apeldoorn. Ga voor kaarten naar volleybal.nl/tickets

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.