Mannen gaan voor poulewinst in Rio

18 May 2017 - door Henrieke Hahn
(©FiVB)

Donderdag kwamen de vijf Oranje duo's in Brazilië in actie in hun eerste pouleduel. Voor de mannen was het een succesvolle dag, voor de vrouwen bracht de dag helaas geen overwinningen. Vrijdag komen alle teams nogmaals in actie in de poule.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen wonnen hun eerste pouleduel van Oscar/ Hevaldo. Na een eenvoudige openingsset (21-13) kwamen de Brazilianen beter in hun spel. De Oranje mannen kwamen met de schrik vrij: 19-21 15-13. Vrijdag speelt Brouwer/ Meeuwsen tegen Brunner/ Patterson voor de poulewinst.

Ook Christiaan Varenhorst en Maarten van Garderen vochten zich in drie sets naar een overwinning. In de eerste set liepen Losiak en Kantor over de Nederlanders heen (12-21), maar de mannen maakten er in de tweede set een wedstrijd van.

Varenhorst/ Van Garderen gaf een voorsprong nog bijna uit handen, maar wist op 27-25 eindelijk één van de vele setpunten te verzilveren. Een vroege voorsprong in de tie-break betekende de 15-11 zege in de poule.

Vrijdag spelen Varenhorst en Van Garderen tegen Crabb/ Gibb voor een plek in de achtste finale. Bij een nederlaag wacht de tussenronde.

Oranje vrouwen

Bij de Oranje vrouwen liep het minder soepel vandaag. Flier/ Van Iersel verloor in twee sets van Agatha/ Duda, maar heeft morgen een herkansing tegen Wilkerson/ Bansley. Wint het duo dan van Canada, dan wacht alsnog de volgende ronde.

Hetzelfde geldt voor Meppelink/ Van Gestel en Sinnema/ Stubbe. Ook deze twee duo's verloren hun eerste pouleduel.

Meppelink/ Van Gestel speelt vrijdag tegen Day/ Hochevar voor een plek in de volgende ronde, Sinnema/ Stubbe staat tegenover Gallay/ Klug.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.