Oranje mannen winnen ook van België

18 May 2017 - Coen Kaaij
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Het Nederlands team heeft gisteren zijn eerste van twee oefenwedstrijden tegen België gewonnen met 3-1. In Aalst verloor Oranje nog de eerste set, maar was daarna de betere partij. Na de drie zeges op Tsjechië van afgelopen weekend is dit de vierde overwinning in aanloop naar het WK-kwalificatietoernooi dat dinsdag begint in Koog aan de Zaan.

België staat op de Europese ranglijst twee plaatsen hoger dan Nederland (8 om 10) en neemt dit jaar deel aan Groep 1 van de World League, waar Nederland in Groep 2 acteert. Een geduchte tegenstander dus voor het team van Gido Vermeulen.

In Aalst ging de eerste set gelijk op, tot 20-20 zat er niet meer dan twee punten tussen beide Lage Landen. België trok daarna aan het langste eind, de thuisploeg won met 25-22. Daarna was het de beurt aan de lange mannen van Oranje. In twee vrij eenzijdige sets trokken ze het initiatief naar zich toe. Na 21-25 en 15-25 stond Nederland aan de leiding.

Dit kon de Belgische formatie niet over zijn kant laten gaan, in de vierde set gingen ze voortvarend van start. Een 5-1 voorsprong bracht alleen niet wat ze najoegen. Nederland kwam terug en met 22-25 ging ook de vierde set en dus de wedstrijd naar Nederland.

Vandaag speelt Oranje zijn laatste oefenwedstrijd. Deze tweede ontmoeting met België zal achter gesloten deuren worden afgewerkt. Daarna zal Oranje zich verder voorbereiden op het WKK dat op dinsdag begint. Wil je kaarten voor dit evenement, klik dan hier.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.