Eerste zege voor Varenhorst/ V Garderen in Rio

17 May 2017 - door Henrieke Hahn
(©FiVB)

Maarten van Garderen en Christiaan Varenhorst zijn sterk van start gegaan op de World Tour in Rio de Janeiro. De kwalificatiewedstrijd ging relatief eenvoudig naar de lange Nederlandse mannen, die hierdoor het hoofdtoernooi bereiken.

Voor Christiaan Varenhorst was het vast weer even wennen: een kwalificatie spelen in plaats van als poulehoofd starten. Het ging hem en zijn nieuwe partner Van Garderen echter prima af.

De mannen begonnen nog wat onwennig tegen hun Braziliaanse opponenten, maar Van Garderen trok met een ace de openingsset naar zich toe (21-16). Ook de tweede doorgang was voor de Oranje mannen, die hierdoor morgen in het hoofdtoernooi mogen starten.
Meer goed nieuws van het Nederlandse kamp, want ook de twee vrouwelijke duo's wonnen hun kwalificatiewedstrijden.

Jolien Sinnema en Joy Stubbe hadden drie sets nodig, maar schudden uiteindelijk de Noren Kjolberg/ Hjortland van zich af.

Flier/ Van Iersel maakte geen overuren tijdens het kwalificatietoernooi. De Nederlandse vrouwen wonnen met 21-19 en 21-13 van hun Oostenrijkse tegenstander.

Brouwer/ Meeuwsen en Meppelink/ Van Gestel plaatste zich rechtstreeks voor het hoofdtoernooi. Dit betekent dat er donderdag 5 Nederlandse teams in actie komen in Brazilië.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.