Zaanstad KAMPIOEN!

23 Apr 2017

“Campione, campione … olé, olé,olé”.  Eindelijk is het dan zover. Na een reeks van acht finales is Zaanstad kampioen van de topdivisie. De eerste plaats werd veilig gesteld in de verre uitwedstrijd in Groningen tegen Donitas, die met een duidelijke drie nul gewonnen werd. In de eerste set was het nog even spannend: 26-24. Daarna gooide Zaanstad alle schroom van zich af en won met duidelijke cijfers 25-22 en 25-17. Onder toejuichingen van het meegereisde publiek nam aanvoerder Stephan Brokking de beker in ontvangst, waarna de terugreis naar Zaandam volgde.

Daar werd het team en staf verrast met een warm ontvangst door de Zaanstad-fans bij De Koog, die een erehaag vormden met bengaals vuur en sterretjes. Vervolgens vloeide het bier rijkelijk in de kantine. Harmannus Kruizinga, voorzitter van de Stichting Topvolleybal Zaanstad, sprak spelers en staf toe. Hij feliciteerde de Zaanse mannen met dit prachtige resultaat, maakte officieel bekend dat Zaanstad de komende twee weken een licentie-aanvraag zal indienen voor de eredivisie en bedankte de afscheid nemende Stephan Brokking.

Volgend seizoen speelt Zaanstad dus in de eredivisie. Het team blijft – buiten Stephan Brokking – in tact en zal wederom onder leiding staan van Vincent Pirovano en Frank van den Outenaar. Komende weken zal gekeken worden waar het team nog uitgebreid/versterkt kan worden. Sowieso wordt er op zoek gegaan naar een passer/loper.

Na Harmannus Kruizinga volgden nog toespraakjes van Stephan Brokking, Frank Zutphen en Zaanstad-coryfee Simon Woldhuis, die ook nog een bier-presentje voor de spelers en staf had. Daarna was het feest en het bleef nog lang onrustig in Zaanstad en omstreken.


(Bron: VV Zaanstad)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.