Transfer voor Rob Bontje

21 Apr 2017 - door Sanne Westerterp
Bontje in actie voor Maaseik. (©RHF-Pim Waslander)

Na twee jaar speelt Rob Bontje komend seizoen niet meer in het shirt van volleybalclub Maaseik. De speler uit Limburg heeft gekozen voor een andere Belgische club, die niet vijftien maar 35 minuten rijden is vanaf zijn huis.

Ondanks zijn 35 jaar verkeert Bontje nog altijd in prima vorm en dus wilde de oud-international nog wel een poosje doorspelen. ,,Ik wilde alleen liever niet meer fulltime blijven spelen. Daarbij werd Maaseik nog niet concreet, dus heb ik besloten om voor Achel te kiezen," vertelt Bontje.

De middenman hoeft komend seizoen maar driemaal per week te trainen en dat zint hem wel. Achel staat bovenaan in de Liga B en als de club het financieel rond krijgt, promoveert Achel naar de Liga A. ,,Dat zou leuk zijn, maar is geen must voor me."

Finale met Maaseik
,,Ik ga Maaseik missen, zeker na zo'n mooie wedstrijd zoals die van dinsdag," refereert de middenman naar de 3-1 overwinning op aartsrivaal Roeselare. In dat duel haalde Bontje een aanvalspercentage van 86 procent met daarbij twee blokpunten. Maaseik staat nu ruim aan kop in de Belgische competitie en is zeker van deelname aan de finale. Roeselare staat op vier punten achterstand en zal zich met nog twee duels te gaan waarschijnlijk als tweede finalist plaatsen. Er is dus nog werk aan de winkel voor Bontje voordat hij straks met zijn nieuwe team aan de voorbereiding op het komend seizoen kan beginnen.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.