Oranje onderonsje op strand van Xiamen

20 Apr 2017 - door Henrieke Hahn
(©FiVB)

Vrijdag gaat het beachvolleybalseizoen officieel van start voor de Nederlandse duo's. Drie Oranje duo's zijn direct geplaatst voor het hoofdtoernooi in China.

Manon Nummerdor-Flier en Marleen Ramond- Van Iersel zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest om op een goed niveau te komen. Met een toernooi in Fort Lauderdale kon Flier wennen aan het echte beachvolleybal. In China begint het seizoen pas echt, aangezien de toernooien elkaar nu sneller zullen opvolgen.

Ook Joy Stubbe en Jolien Sinnema komen in China in actie in het hoofdtoernooi. De pech voor Nederlandse fans is dat de twee Oranje duo's ongunstig hebben geloot; ze staan in de eerste ronde namelijk tegenover elkaar.

In Xiamen wordt niet gespeeld met een poulefase. Via twee eliminatierondes wordt de kwartfinale bereikt en vervolgens de halve en normale finale. In de eerste eliminatieronde is er dus sprake van een Oranje onderonsje

Bij de mannen stappen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen het zand op. Zij starten het toernooi tegen de Amerikanen Slick/ Allen. Of zoals de lange mannen zelf zeggen: we mogen weer te paard!Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.

TOPPERS VAN DE WEEK

Seesing Personeel Orion - Lycurgus 

zat 21 APR 20.30 uur