Van Daelen begint finale met nederlaag

20 Apr 2017 - Van onze correspondent
@cev

Deborah van Daelen is de finale om de landstitel in Duitsland met haar team Stuttgart begonnen met een 3-1 nederlaag. Schwerin bleek in eigen huis te sterk.

Het eerste duel van de best-of-five was woensdagavond een duel waarin Schwerin, de koploper na de reguliere competitie, de nummer twee Stuttgart meerdere keren op achterstand zette maar telkens moest toezien hoe Stuttgart zich terugknokte in de set en de wedstrijd. De eerste set was voor Schwerin (25-22) maar Stuttgart sloeg overtuigend terug in de tweede: 19-25. De derde set was, zoals wel vaker, een zeer belangrijke. Schwerin leidde vrijwel de hele set maar op 24-24 had Stuttgart de kans op een 2-1 voorsprong weer in eigen hand. Dat lukte niet, Schwerin won met 27-25 en leek daarna op weg naar een vlotte 3-1. Maar weer wenste Stuttgart niet op te geven, kwam nog terug tot 24-23 maar Lauren Barfield bezorgde de thuisploeg de belangrijke eerste zege: 25-23 en 3-1.
Deborah van Daelen had haar dag niet, ze begon wel in de basis maar werd al snel, bij een 11-4 achterstand in de eerste set vervangen door Aiyana Whitney en keerde vervolgens alleen voor twee korte invalbeurten in set drie en vier terug. Ze kwam tot 3 punten.
Komende zaterdag is duel 2, dan in Stuttgart. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.