Final Four (v) kijken via livestream

20 Apr 2017 - Manou ten Asbroek
De vier teams die de Final Four hebben gehaald (©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Zaterdag en zondag vinden in het Italiaanse plaatsje Treviso de halve finales en de finale van de Champions League plaats, het Europese paradepaardje van het vrouwenvolleybal. Ontdek wie de tegenstanders zijn van Slöetjes en De Kruijf en waar je de wedstrijden live kunt volgen. 

De topvier van Europa strijdt hier om de titel, die niet alleen in sportief oogpunt veel kan opleveren. Voor Nederland zijn het wederom Robin de Kruijf en Lonneke Slöetjes die in de Final Four uitkomen. Als ze elkaar tegenkomen, zal het in de finale zijn. Volgens de CEV is deze Final Four nog niet eerder zo wijd verspreid via televisie en internet te volgen geweest. Laola1.tv zendt eveneens een livestream uit voor de drie wedstrijden, welke hier te vinden zijn (klik).  

Eczacibasi - Vakifbank
De zoveelste Turkse kraker in het Champions Leaguegala, en geen enkele bleek een saaie ontmoeting. Wist Fenerbahçe het net niet te redden, het zal de ploeg van Giovanni Guidetti aan alles gelegen zijn Eczacibasi te verslaan, nu ze uitgeschakeld zijn in de Turkse competitie. Maar dat is voor Eczacibasi niet anders, de ploeg werd door het Fenerbahçe van Maret Balkestein-Grothues in een thriller eveneens uit de finale-wedstrijd om de Turkse landstitel gehouden. Voor deze twee ploegen, met veel buitenlandse, sterke spelers, zal het bereiken van de finale -en misschien wel alleen het winnen - van de Champions Leauge de enige manier zijn het seizoen een goed einde te geven. (Tekst gaat verder onder de video)

Conegliano - Dinamo Moskou
Dinamo Moskou, dat net als Conegliano als eerste eindigde in de reguliere competitie, zit middenin de finalestrijd om de landstitel. Het staat 1-1 in de onderlinge best-of-five-serie met grootste concurrent en rivaal Dinamo Kazan. Kazan heeft vorige week met het winnen van de CEV Cup de druk bij Moskou gelegd. Conegliano heeft dit seizoen zowel de beker als de SuperCoppa binnen weten te slepen en is nog in de race voor de Italiaanse titel. Na een lange blessure is Samantha Bricio weer terug op het veld maar Robin de Kruijf lijkt niet op tijd fit te zijn. Het is de vraag of de ploeg genoeg veerkracht heeft tegen de machine die Dinamo Moskou kan zijn. (tekst gaat door onder de video)

 2016
Vorig jaar wist de Turkse competitie ook al twee teams naar de Final Four te loodsen, met een bronzen en zilveren medaille tot gevolg. De finale ging toen tussen Vakifbank Istanbul (toen met Anne Buijs en Robin de Kruijf) en Pomi Casalmaggiore, en in eigen huis wist Casalmaggiore toen verrassend met 3-0 te winnen. De strijd om het brons wist Fenerbahçe te winnen van Dinamo Kazan. Het was toen ruim elf jaar geleden dat er een Nederlandse volleybalster de Champions League-finale wist te bereiken. Dit jaar lukt het Lonneke Sloetjes opnieuw, Robin de Kruijf ook maar bij een andere club. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.