Belien na spannende ontknoping ook naar halve finale

19 Apr 2017 - Manou ten Asbroek
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Ook Modena mag zich bij het lijstje halve finalisten van de Italiaanse play-offs voegen. De derde wedstrijd werd een ware kraker, maar Liu Jo Nordmeccanica Modena wist met 25-23 in de vijfde(!) set de derde en beslissende wedstrijd te winnen en zo Foppapedretti Bergamo uit te schakelen. 

De ploeg van Yvon Beliën had zich gisteren knap gerevancheerd in de return. In de vierde set werd het zelfs 25-10 voor Modena. Vandaag startte de ploeg wederom fel (25-16) maar wist Bergamo terug te slaan: 25-22 en 25-23. De vierde set wist Modena het overwicht te krijgen en dwong met 25-17 een vijfde set af. Daar liep de spanning hoog op en wisselde matchpoints voor beide ploegen elkaar af, totdat uiteindelijk op 25-23 Modena de winnaar bleek. Beliën was goed voor 9 punten, meest scorend waren buitenaanvalster Caterina Bosetti (22 punten) en diagonal Brakocevic (25 punten). 

De vierde finalist komt voort uit de derde wedstrijd tussen Pomi Casalmaggiore en Unet Yamamay Busto Arsizio. In het eerste treffen werd het een zware strijd, waar Casalmaggiore als winnaar uitkwam na een 2-1 achterstand: 25-21, 26-28, 23-25, 25-17 en 15-11. Thuis bij Casal verraste Busto met een klinkende 3-0 zege: 26-24, 25-22 en 25-20. Morgenavond (donderdag) wordt de beslissende wedstrijd gespeeld. 

Wachten voor Champions League
Daarna staat Italië in het teken van de Europese Champions Leauge, de Final Four vindt plaats in het weekeinde. Imoco Volley Conegliano is als host tegenover Dinamo Moskou gezet. Eczzcibasi en Vakifbank spelen drie uur daarvoor tegen elkaar, allen in het plaatsje Treviso. Later zal er meer over de Champions League vermeld worden. De halve finales van de play-offs om de landstitel worden daarna weer opgepakt. Ook de halve finales wordt een best-of-three-serie. 

Vi vogliamo cariche anche stasera. ⚡️???? C'è una semifinale da andare a prendere ???????????? #OneTeamOneLove #SamsungAmaVolley

Een bericht gedeeld door LIUJO NORDMECCANICA MODENA (@liujo_nordmeccanica_modena) op19 Apr 2017 om 8:16 PDTReageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.

TOPPERS VAN DE WEEK

Seesing Personeel Orion - Lycurgus 

zat 21 APR 20.30 uur