Mannen Set-Up'65 kampioen zonder te spelen

19 Apr 2017 - Coen Kaaij
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

De mannen van Springendal-Set-Up'65 zijn afgelopen zaterdag kampioen geworden van de Tweede Divisie B zonder dat ze daarvoor zelf in actie hoefden te komen. Doordat NVC en VVH de punten deelden kon er feest gevierd worden in Ootmarsum.

Vooraf was het voor NVC en VVH duidelijk: alleen een 4-0 overwinning zou ze in de race houden voor een mogelijk kampioenschap. Set-Up had al tien punten voorsprong, maar was nog niet officieel de kampioen. Zaterdag had VVH in Nieuwegein de betere start, ze wonnen de eerste twee sets (21-25 en 22-25). 

De twee sets daarna waren voor de thuisploeg: 25-22, 25-16. De tiebreak moest de beslissing brengen, de gasten uit Harderwijk trokken aan het langste eind met 12-15.

Set-Up'65 werd kampioen doordat ze slechts vier keer een nederlaag incasseerden. Van VVH (2x), NVC en Orion 2 werd verloren, de overige zeventien wedstrijden werden gewonnen. Aanstaande zaterdag sluit Set-Up de competitie thuis af tegen SSS H2 dat nog vecht tegen directe degradatie. Voor NVC en VVH is er nu niets meer te behalen, er is geen mogelijkheid voor promotie voor de nummer twee van de tweede divisie.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.

TOPPERS VAN DE WEEK

Seesing Personeel Orion - Lycurgus 

zat 21 APR 20.30 uur