Kirsten Knip verlengt bij Aachen

19 Apr 2017 - Van onze correspondent
@RHF-Ronald Hoogendoorn @RHF-Pim Waslander

Kirsten Knip heeft haar contract met Ladies in Black Aachen met een seizoen verlengd.

De Nederlandse libero begint dan aan haar tweede jaar in Duitse dienst. Afgelopen seizoen was ze een van de maar liefst zes Nederlandse speelsters (de anderen waren Nika Daalderop, Nicole Oude Luttikhuis, Jeanine Stoeten, Tessa Polder en de later ingestroomde Femke Stoltenborg) die aan de slag gingen bij de club met de ook al Nederlandse trainersstaf van Saskia van Hintum en Erik Reitsma. Beide trainers hadden, zoals hier gemeld, hun contract als eerder verlengd.
De 24-jarige Knip zegt dat ze er vrij snel uit was om in Aachen te blijven. "Ik voel me hier enorm thuis en ik was dan ook erg blij dat de club met het aanbod kwam om een jaar bij te tekenen. Ik hoop dat meer speelsters mijn voorbeeld volgen en dat we komend jaar nog beter zullen worden als team."
Directeur sport Sebastian Gutgesell is ook blij met de Nederlandse international. "We wilden Kirsten graag houden en we zijn blij dat deze belangrijke positie nu ingevuld is", aldus Gutgesell. Knip is de tweede speelster die voor komend seizoen heeft toegezegd. De ander is Frauke Neuhaus, de diagonaal die onlangs ook werd opgenomen in de selectie van het Duitse nationale team.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.