Abdelaziz gaat in Milaan spelen

19 Apr 2017 - Coen Kaaij
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Na een succesvol eerste seizoen als diagonaalspeler bij het Franse Poitiers verlaat Nimir Abdelaziz Frankrijk om zijn geluk te beproeven bij Milaan in de Serie A1. Hij treft daar onder andere de nieuw aangetrokken coach Andrea Giani en hoofdblokkeerder Taylor Averill.

In Poitiers heeft Nimir veel indruk gemaakt als diagonaalspeler, na zijn eerdere carrière als spelverdeler. Hij was vaak de MVP van de wedstrijd en kwam tot een aanvalspercentage van 52 procent. In het reguliere seizoen eindigde hij als vijfde in de ranglijst van aanvallers met 355 punten, terwijl hij door een enkelblessure maar 15 van de 22 wedstrijden heeft gespeeld. Daarnaast sloeg hij ook nog zestig aces.

Bij Power Volley Milano wordt Abdelaziz een van de gezichten in het nieuw te vormen team van coach Andrea Giani, die ook net getekend heeft bij de Italiaanse club. Daarvoor trok hij middenman Taylor Averill al aan, de Amerikaanse international komt over van Padua. "Mijn eerste doel is hier om een identiteit neer te zetten die mensen herkennen", vertelt Gianni. "Nimir is een speler met het profiel dat wij volgend seizoen in Milaan nodig hebben. Hij is jong, net als Taylor Averill, en wil echt groeien en hard werken. Hij heeft een groot potentieel, maar er is nog ruimte voor verbetering."

Abdelaziz zelf is blij weer terug te keren in Italië. "Ik heb de Italiaanse competitie al eerder geproefd bij Sisley en later bij Cuneo. Het is een topcompetitie, maar ik ben er niet bang voor. In Milaan wil ik stappen vooruit blijven zetten. Ik hoop gebruik te maken van een goede coach als Andrea Giani waarvan ik zeker weet dat hij me zal helpen om technisch en tactisch te verbeteren. Dat hij mij de geheimen kan leren van een van de beste aanvallers ter wereld." 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.