Flynth Flamingo’s Activia zwaait Shannon Gerhardt uit

14 Apr 2017

SINT ANTHONIS / GENNEP – De dames van Flynth Flamingo’s Activia staan aan de vooravond van het sluitstuk van het debuutjaar in de Eredivisie. Zaterdagavond is de ploeg voor het laatst voor eigen publiek te bewonderen. In de Activiahal in Sint Anthonis kruist de ploeg van trainer Jacek Ziemba de degens met Set Up’65 dat in de race is voor een plaats in de finale om het kampioenschap. Flynth Flamingo’s Activia heeft voor het laatst routinier Shannon Gerhardt in de gelederen.

De 30-jarige passer-loper, die in Nederland ook de kleuren van Peelpush en Sliedrecht Sport verdedigde zegt de actieve volleybalsport na dit seizoen vaarwel.
De Gennepse nummer 8 keerde twee seizoenen geleden terug op het Flamingo’s-nest en liep promotie naar de Eredivisie nipt mis. Met een koffer vol ervaring in Eredivisie en Europacup en met landskampioenschappen en NeVoBo-bekers als prijzen was zij een van de initiatiefneemsters voor een nieuwe missie. ‘Structureel tot de top 5 van Nederland gaan horen’ was een ambitieuze uitspraak.  Insiders weten allemaal waartoe het geleid heeft.
Als debutant in de Eredivisie van het vrouwenvolleybal sluit Flynth Flamingo’s Activia het eerste jaar af met ontmoetingen tegen de top van Nederland. Vorige week tegen oude liefde Sliedrecht Sport, vandaag tegen Set Up’65 en volgende week tegen Sneek; een mooiere afscheidstournee had Shannon Gerhardt zich niet kunnen wensen.
Flynth Flamingo’s Activia neemt zaterdag ook afscheid van spelverdeelster Esther Cramer en aanvalster Nynke Rovers.
De thuiswedstrijd tegen Set Up’65 begint paaszaterdag om 19.00 uur, in de Activiahal in Sint Anthonis. 


(Bron: Flynth Flamnigo's Activia)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.

TOPPERS VAN DE WEEK

Seesing Personeel Orion - Lycurgus 

zat 21 APR 20.30 uur