Skunk en Sudosa-Desto al kampioen tweede divisie

13 Apr 2017 - Coen Kaaij
© Sudosa-Desto en Skunk

Twee van de vier kampioenen in de tweede divisie zijn reeds bekend, in 2A is Sudosa-Desto uit Assen al een maand zeker van de eindzege en afgelopen weekend promoveerden de mannen van Skunk uit Veghel voor het derde jaar op rij. Beide teams zullen volgend jaar in de eerste divisie spelen.

De volleybalmannen uit Assen hebben een zeer succesvol seizoen erop zitten, alleen de openingswedstrijd ging verloren, met 3-1 van het tweede van Lycurgus. Datzelfde Lycurgus is op 22 april de tegenstander in de laatste wedstrijd. Met een voorsprong van 24 punten op HVV mag je gerust stellen dat Sudosa-Desto een magistraal seizoen heeft gekend. 

De laatste vijf wedstrijden gaat het iets moeizamer bij de mannen van coach Erik Noordijk. Er werd nog steeds gewonnen, maar de overwinningen waren in vier gevallen pas na vijf sets een feit. Het doet niets af aan de prestatie natuurlijk, sinds 24 september heeft de ploeg al twintig wedstrijden op rij niet verloren. De terugkeer naar de eerste divisie werd al in maart uitbundig gevierd nadat VC Sneek in eigen huis met 3-2 werd verslagen.

Drie promoties op rij
Het verhaal van Skunk uit Veghel is helemaal bijzonder. De Brabanders begonnen vier jaar geleden in de promotieklasse aan de opbouw van hun team en dat resulteert in drie promoties op rij. In het Brabants Dagblad spreekt coach Martin Janssen van een groep met veel talent. "We spelen ook al vier jaar met een vaste groep spelers. We weten dus wat we aan elkaar hebben." 

Afgelopen zaterdag won de ploeg, met oud-eredivisiespelverdeler Yannick Gloudemans in de gelederen, met 4-0 van Symmachia Roosendaal. Dat was ruim voldoende voor het kampioenschap. Met nog een wedstrijd te gaan zijn de Veghelaren niet meer in te halen door de naaste concurrentie van EMD-Tooling en Hands up. Sinds januari werd er nog slechts een wedstrijd verloren, op 11 maart was het eerste team van Revoc/VCB in vijf sets te sterk. In totaal brengen vijftien overwinningen nu de definitieve koppositie. 

Overige Tweede Divisies
In de Tweede Divisie B is Springendal-Set-Up'65 zo goed als zeker van het kampioenschap. NVC en VVH staan beide op 10 punten achterstand en kunnen alleen de stand nog gelijktrekken. Mochten ze daarin slagen, dan kunnen allebei die ploegen op basis van setquotiënt kampioen worden. Aanstaande zaterdag staan NVC en VVH tegenover elkaar en als een van beide niet met 4-0 wint, is Springendal-Set-Up de kampioen. Als de Ootmarsumse ploeg op 22 april zelf een set wint van het tweede van SSS, zijn ze uiteraard ook kampioen.

In 2C is het nog verre van beslist. Met nog twee wedstrijden te spelen kunnen zowel Inter Rijswijk 2 als Zaanstad 3 kampioen worden. En laat komend weekend nu net de onderlinge strijd op het programma staan in Koog aan de Zaan en de return de week daarna in Rijswijk. In dit tweeluik gaat dus in het uiterste einde van de competitie bepaald worden wie er volgend jaar uitkomt in de eerste divisie. Het voordeel ligt bij Inter Rijswijk, zij gaan de dubbele ontmoeting in met slechts een punt voorsprong.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.