MKB Accountants VCV verliest laatste thuisduel

12 Apr 2017

Nadat vorige week het kampioenschap was binnengehaald, wisten de Veense mannen dat er nog twee lastige wedstrijden moesten worden gespeeld. Afgelopen zaterdag mochten ze het opnemen tegen de nummer twee City Lens Krimpen en over twee weken mogen de lange mannen naar Apeldoorn voor een wedstrijd tegen de huidige nummer vier. Twee topwedstrijden om het seizoen mee af te sluiten. Ondanks dat er gezien de ranglijst niks meer op het spel stond, waren de mannen van coach Seubring gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Vanwege de laatste thuiswedstrijd en er was iets recht te zetten na de uitwedstrijd. Al met al was er dus genoeg om voor te spelen.

MKB Accountants VCV startte met Smith, Lems, Terlouw, Van Doorn, Woudsma, Klop en libero Jasper Pilon. Aan Veenendaalse zijden konden de spelers die dit seizoen minder had gespeeld rekenen op een basisplaats. Daarnaast mochten enkele spelers op andere posities beginnen. MKB Accountants VCV begon stroef aan de wedstrijd. Mede doordat de bezoekers de thuisploeg vanaf het eerst punt onder druk zette, werd als snel tegen een achterstand aangekeken. MKB Accountants VCV rechtte de rug, ging beter spelen en kwam langzamerhand dichter bij City Lens Krimpen. Het mocht echter niet meer baten, de eerst set werd met 20-25 verloren.

In de tweede set was er sprake van een gelijk opgaande strijd. Mooie rally's werden afgewisseld met service-fouten aan beide kanten. Door een 'dubbele wissel' probeerde MKB Accountants VCV het heft in handen te nemen. Maar met Van Vreede als spelverdeler en Van Ark kwam als diagonaal trok de Veenendalers ook deze set aan het kortste eind, 23-25.

In de loop van de derde set kwamen Rijken en Pilon in het veld en loste Van Ark Klop af op het midden. Gesteunde door het, door Tim van Offeren, enthousiast gemaakte publiek was het in de derde set spannend tot het eind. Bij een stand van 23-23 was het duidelijk, de aankomende twee punten moesten gewonnen worden om nog aanspraak te kunnen maken op de overwinnen. De mannen uit Krimpen aan den IJssel hielden het hoofd koel en gingen er met de overwinning vandoor.

In de vierde set redde de Veenendalers de eer door de die set met 25-22 te winnen. Hierdoor eindige de wedstrijd in een 3-1 overwinning voor City Lens Krimpen.

Over twee weken speelt MKB Accountants/VCV de laatste wedstrijd van het seizoen, in Apeldoorn tegen Dynamo.

Namens staf en spelers willen wij u allen hartelijk bedanken voor het bezoeken van onze thuiswedstrijden.

http://www.youtube.com/watch?v=tkbfBbKC63A


(Bron: MKB Accountants/VCV)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.