Heren Nijhuis Technology Sudosa-Desto kampioen!!

12 Mar 2017

Zaterdag 11 maart is het heren team van Nijhuis Technology Sudosa-Desto kampioen geworden van de 2e divisie A. In een spannende wedstrijd werd VC Sneek met 3-2 verslagen wat voldoende was voor het kampioenschap.

In een vol gepakte sporthal Olympus begonnen de mannen van coach Erik Noordijk wat gespannen aan de wedstrijd, Sneek geheel onbevangen. De Asser mannen keken de hele set tegen een kleine achterstand aan en konden Sneek niet meer bijhalen waardoor de eerste set met 21-25 naar de Friesche ploeg ging. Een domper dus, want aanvankelijk moest met 3-1 gewonnen worden om het kampioenschap binnen te halen.


In de tweede set werd orde op zaken gesteld. De ergste spanning was er af en Sudosa-Desto had het betere spel. Na een duidelijke 25-17 setwinst stoomden de heren door in de derde set. Ook in deze set was Sudosa-Desto duidelijk het sterkste met 25-18. 

De zenuwen namen weer toe in de vierde set, maar met goed spel en een mooie voorsprong zag het naar uit dat de heren ook die set wel zouden gaan binnen halen. Maar Sneek was toch van plan om het kampioenschap van Sudosa-Desto nog even uit te stellen en wist knap de vierde set met 22-25 te pakken.

Het kampioenschap was nog niet binnen zo leek het, maar inmiddels was duidelijk dat onze stadsgenoten van Animo'68 een setje van Berend & Slump/HVV had gepakt waardoor een 3-2 overwinning ook genoeg was voor het kampioenschap.

Het publiek ging er nog even goed voor zitten, want het moest nu dan toch wel gaan lukken. De heren van Nijhuis Technology Sudosa-Desto namen direct het heft in handen en bouwden de comfortabele voorsprong uit waardoor met 14-9 op het scorebordhet verlossende championship-point verzilverd werd.

Uit handen van Nico Mensink werd de kampioensbokaal ontvangen en barste het kampioensfeest los.

Volgend seizoen keert de formatie van Erik Noordijk weer terug in de 1e divisie A waar het hoopt goed mee te kunnen draaien met dit succesvolle team.


(Bron: Nijhuis Technology Sudosa-Desto)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.