Misset stapt op bij Soest, George volgt op

27 Feb 2017 - Manou ten Asbroek
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

In de tweede divisie (v) is de dans om degradatie te ontlopen begonnen. Trainer Robèrt Misset vertrekt met onmiddelijke ingang bij Sovoco uit Soest. De trainer besluit zelf om op te stappen, de chemie tussen trainer en het eerste damesteam is niet voldoende. Christophe George heeft zich, ondanks zijn ervaring met mannenteams, opgeworpen als opvolger. 

Misset: "Ik merkte gedurende het seizoen dat deze groep een ander type trainer nodig heeft. Dan kun je wachten tot volgend seizoen, maar we staan tiende." De trainer weet wat voor een gewicht daaraan kan hangen. "Er lag als het ware een deken over de groep. Ik merkte afgelopen zaterdag tegen Zaanstad dat het team in groepjes uit elkaar viel." 

Eenheid in ploeg
In Koog a/d Zaan speelden de twee ploegen een spannende vijfsetter, die uitviel in het voordeel van Zaanstad D2: 21-25, 25-21, 21-25, 25-13 en 16-14. Misset: "Het gaat niet om mij, maar om de club en het team. Ik hoop dat mijn opvolger de rust en de eenheid terugbrengt. Sovoco Dames 1 hoort in de tweede divisie. Ik blijf hun grootste supporter." aldus de oefenmeester, die zelf het liefst direct weer aan de slag gaat. "Ik zoek een nieuwe uitdaging als trainer, want volleybal zit in mijn DNA. Ik kan niet zonder." 

Mannentrainer
Sovoco staat momenteel op een tiende plek in de Tweede Divisie C en heeft 27 punten uit 16 wedstrijden. Spaarnestad D2 staat negende, met 33 punten. Elfde is Forza Hoogland, met 24 punten uit 16 wedstrijden, hekkensluiter is Compaen uit Oostzaan, met 18 punten. De nummer 11 en 12 degraderen rechtstreeks, nummer 10 speelt P/D-wedstrijden. De nieuwe trainer George, die vooral ervaring heeft als mannentrainer en pas Spaarnestad Heren 1 verliet, zal dus flink aan de bak moeten om die tiende plaats veilig te stellen en Sovoco D1 door de P/D te loodsen. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.