VC Sneek in Amsterdam op jacht naar finaleplaats

26 Jan 2017 - Manou ten Asbroek
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Vanavond is de return in de andere halve finale van de beker. VC Sneek reist af naar Amsterdam, waar lange tijd geen serieuze topprestaties vandaan kwamen. De topdivisionist verraste Sneek vorige week in Friesland, maar wist dit niet in punten uit te drukken. Vanavond in de Amstelcampus zal het erom spannen. 

Wie of wat is US?
Coach Petra Groenland heeft naast routinier Quinta Steenbergen sinds kort ook spelverdeelster Monique Wismeijer overgehaald de zaalschoenen tevoorschijn te toveren. Wismeijer, een van de speelsters die US enkele jaren terug naar de Topdivisie speelde, heeft de ploeg ook enige tijd getraind. Hoe dat ging en hoe de ploeg zich ontwikkeld heeft, is te lezen in de januari-editie van het Volleybalkrant Magazine. De editie kost slechts €1,50, maar bij een jaarabonnement zijn alle oude edities ook terug te lezen.

Wat er nog  meer te lezen en leren valt in deze editie, vindt u hier.

Vechtlust
VC Sneek zal zich niet nogmaals in de hoek laten drukken en alles op alles zetten om de plaats in de finale tegen Sliedrecht Sport veilig te stellen. De 3-1-zege biedt een prettige uitgangspositie, maar de vechtlust van US zijn ze bij Sneek niet vergeten. Vanavond om 19:45 in de Amstelcampus in Amsterdam-oost begint de strijd.

US-coach Martijn van Goeverden: "Sneek stond meerdere malen in de wedstrid onder druk." Zijn ploeg liet veel spelvreugd zien en knokte voor elke bal. "En toch, we hebben het op sommige momenten zelf weggegeven en hadden meer sets kunnen pakken. We kijken vol vertrouwen uit naar de ontmoeting van vanavond." Hij was vooral onder de indruk van de meegereisde supporters. "Als ze ons thuis net zo steunen als in Sneek, is dat prachtig. Ze zetten namelijk de sporthal op zijn kop." 

Er is bij ons nog geen livestream bekend, we houden u op de hoogte. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.