2DH: Sudosa-Desto op weg naar de titel

28 Dec 2016 - door Gepko Hahn
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Volleybalkrant.nl houdt u wekelijks op de hoogte van de uitslagen in de eerste divisies, topdivisies en eredivisie. Bij deze een overzicht van de winterkampioenen in de tweede divisie (mannen).

In drie van de vier tweede divisies is de spanning nog volop aanwezig na de winterstop. Alleen in de tweede divisie A lijkt de titelstrijd al beslist te zijn en is het vooral een kwestie van tijd voordat Nijhuis Technology/Sudosa-Desto naar de eerste divisies terugkeert.

Tweede divisie A
Met een gemiddelde van 4,45 punten per wedstrijd is Nijhuis Technology/Sudosa-Desto hard op weg naar de titel. Dat gemiddelde ligt zelfs nog hoger als de eerste wedstrijd van het seizoen niet wordt meegerekend. De mannen uit Assen gingen bij de seizoensouverture met 3-1 onderuit bij Lycurgus 2. Onder leiding van Erik Noordijk won Sudosa-Desto vervolgens tien wedstrijden op rij, waarin het slechts twee sets hoefde af te staan.

De voorsprong op nummer twee V.V.H. bedraagt halverwege het seizoen al dertien punten; Lycurgus 3 volgt op zestien punten, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Rangen en standen: 2AH.

Tweede divisie B
Pas in de laatste weken voor de winterstop begon de stand in de tweede divisie B iets vastere vormen aan te nemen. Teams wisselden elkaar wekelijks af als koploper, maar vlak voor de winterstop slaagde Set-Up'65 erin een gaatje te slaan; het verschil met nummer twee VVH uit Harderwijk is vijf punten. Beide teams bereikten deze voorsprong door voor de winterstop van nummer vier (NVC) respectievelijk nummer drie (SSS 3) te winnen.

Rangen en standen: 2BH.

Tweede divisie C
De verschillen zijn nog kleiner in het westen van het land. Tussen de nummer één en zes zit slechts zeven punten: al hebben koploper Zaanstad 3, nummer twee Inter Rijswijk 2 en nummer zes Prima Donna Kaas Huizen een wedstrijd minder gespeeld dan nummers vier, vijf en zes.

PDK Huizen had dichterbij top kunnen staan, maar ging in laatste wedstrijd voor winterstop met 3-2 onderuit bij Spaarnestad dat op de derde plaats staat. De competitie wordt op 14 januari hervat met de topper tussen PDK Huizen en Inter Rijswijk 2.

Rangen en standen: 2CH.

Tweede divisie D
Skunk verspeelde in de laatste speelronde voor de winterstop zijn status als Herbsmeister. De ploeg uit Veghel ging in de topper tegen Symmachia Roosendaal met 3-2 onderuit, waardoor Volley Zuid en Flamingo's'56 konden passeren.

Volley Zuid is de winterkampioen met twee punten voorsprong op Flamingo's'56 (wedstrijd minder gespeeld) en Skunk. De naaste belagers uit Beers kunnen zaterdag 7 januari de koppositie grijpen als ze bij het inhaalduel tegen hekkensluiter Zuvo minimaal twee sets pakken.

Rangen en standen: 2DH.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.