Verslag Dames 1 Reflex

Reflex Dames 1 presteert goed in de 2e divisie A. 6 wedstrijden gespeeld waarvan vijf gewonnen en dan ben je ineens koploper. Duidelijk is dat de 2e divisie A een heel mooi competitieverloop kent. Er is een 5 tal ploegen dat, zoals het er nu uitziet, kans maakt op de titel. Daarnaast zijn er een paar jeugdige ploegen waarvan de komende tijd flink wat progressie is te verwachten.

Van het vijftal ploegen dat kans maakt is De Bevers uit Lemelerveld er een. Een mooie mix van jeugd met ervaren speelsters. Ze hebben een enorm thuispubliek dat altijd vol achter de ploeg staat. Daarnaast wordt er de hele wedstrijd door speelsters, publiek en bank een heel liedboek met volleyballiedjes afgedraaid. Mooi om in Lemelerveld te spelen, helemaal als je als ploeg gewaagd bent aan het niveau van De Bevers.

Onze Reflex meiden weten van zichzelf nog niet goed waar ze staan. Aan de ene kant ga je bijna geloven dat je een goed team bent, aan de andere kant heerst het gevoel dat je min of meer per ongeluk bovenin meedoet. De eerste confrontatie met De Bevers Dames 1 was tijdens de bekerwedstrijden in de voorbereiding. Kansloos werd door Reflex verloren. Het tijdstip van de wedstrijd, 19.00 uur, is ook een dingetje. Vooraf dus met elkaar eten en daarna op naar Lemelerveld. “Kiekn wat ’t wurd”. Maar we gaan voor de punten.

De eerste set wordt een teleurstelling. Door het enorme kabaal van het publiek, door een tegenstander die er direct vol in gaat en daarbij net doet of ze aan “the Voice of Holland” meedoet, zijn de Kamper dames danig geïmponeerd. Communicatie moeizaam, pass loopt niet en ook onze spelverdeler oogt een beetje van slag. In het begin slaan De Bevers een gaatje van 5 punten en dat kunnen we niet terugpakken, 25-19 voor De Bevers.

De 2de set gaat het gelijk op. Bij 12-13 krijgen wij geen grip op de serve en slaat De Bevers een gat van 8 punten bij 1 servebeurt. Hoewel we beter gaan spelen en weer iets dichter bij komen is de set met 25-20 voor De Bevers.

De 3de set keert het tij voor Reflex. De hele set gaat het gelijk op en wordt er prima gespeeld. Hoe mooi kan volleybal zijn. Bij 23-23 serveert De Bevers en pakt Reflex de Rally, 23-24 voor Reflex. Berdien van den Burg komt voor de serve Hylkje Meijkamp vervangen en serveert geweldig. 23-25 voor Reflex en we zijn nog in de race.

De 4e set is Reflex heer en meester. Met veel geweld wordt De Bevers, waar flink is gewisseld, aan de kant gezet. 12-25 voor Reflex.

Dan komt de vijfde set. De Bevers kom met de basis terug. Gesteund door publiek en met een hoop kabaal ontstaat er opnieuw een volleybalknokpartij. Reflex maakt meer fouten dan De Bevers en daardoor neemt De Bevers het initiatief. Reflex komt te laat weer op gang en daardoor wint Lemelerveld de 5e set met 15-12 en de wedstrijd.

Een heel mooie wedstrijd, een mooie sportieve ambiance en het besef dat we toch niet per ongeluk met de besten meedoen. Qua strijd en beleving hebben we een geweldige wedstrijd gezien. Gelukkig krijgen we de Bevers nog een keer in Kampen. Wie weet hoe we er dan voorstaan. Nu tijdelijk 2de, ook mooi.


(Bron: Reflex Kampen D1)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.