3-1 winst voelt als verlies, maar is toch de 5e winstpartij op rij

06 Nov 2016

Op zaterdag 5 november trad Reflex dames 1 aan tegen Annen Dames 1. Onverwacht kent onze Kamper formatie een prima seizoenstart. 5 wedstrijden gespeeld waarvan 4 gewonnen. De laatste wedstrijd is zelfs met 4-0 gewonnen van en bij Dio Bedum dames 1.

Dit weekend een thuiswedstrijd tegen de nummer laatst op de ranglijst uit Annen. Annen kent wat personele problemen. Volgens de coach van Annen zijn 4 speelsters niet beschikbaar, 2 vanwege werk en 2 zijn er ziek. Blijft op zich een goed team met een goede spelverdeler, sterke libero en een heel gevaarlijke lange midspeelster. Wij zijn gewaarschuwd want vorige week heeft Annen 2 sets gepakt van Sudosa-Desto Dames 2 uit Assen.

De eerste set start Reflex met Inge, Dineke, Yasmina, Hylkje, Lian, Minke en libero Esmee. Al snel loopt Reflex uit en de set wordt eenvoudig gewonnen met 25-17. De 2e set gaat het gelijk op. Annen komt meer in het spel en Reflex maakt wat meer fouten. Toch blijft Reflex steeds een paar punten voor en deze set wordt gewonnen met 25-23. Ook de derde set wint reflex relatief eenvoudig. Ondanks dat er flink gewisseld wordt. De vierde set gaat het mis. Tot de 16-16 gaat het gelijk op. Daarna neemt Annen het initiatief. Reflex kan geen vuist meer maken. Te laat neemt Reflex het initiatief over en komt nog dichtbij. Annen wint de 4e set met 22-25.

Voor de Reflex dames een beetje een domper. Wel 3-1 gewonnen, maar de laatste verloren set voelde aan als een verloren wedstrijd. Toch knap dat wij tegen deze moeilijk bespeelbare tegenstander 4 punten gepakt hebben. We zetten serie van 5 gewonnen wedstrijden op rij neer. Alle 12 speelsters hebben gespeeld dus het was een echte teamprestatie. Op de ranglijst stijgen we naar de 2e plaats en dat is ook helemaal niet verkeerd.

Volgende week mogen we in Lemelerveld tegen De Bevers dames 1 spelen. Dat zal een echte test voor de de Kamper dames worden.


(Bron: Reflex Kampen D1)

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.