Paravolleybalsters in wachtkamer na verlies

13 Sep 2016 - door Gepko Hahn
Karin van der Haar (©RHF-Ronald Hoogendoorn)

De Nederlandse paravolleybalsters hebben een klein wonder nodig om de halve finales op de Paralympische Spelen te bereiken. De Oranje vrouwen gingen met 3-0 onderuit tegen het ongeslagen Brazilië en kunnen alleen de halve finales bereiken als Canada tegen Oekraïne stunt.

Bondscoach Pim Scherpenzeel koos voor de derde poulewedstrijd voor dezelfde formatie als tegen Oekraïne en Canada: Elvira Stinissen, Djoke van Marum, Karin van der Haar, Paula List, Annelies van de Bilt, Fleur van Dam en libero Judith Jacobs.

Deze ploeg kwam direct onder de servicedruk van Brazilië terecht. Met een goede blokkering kwam Nederland van 5-13 terug tot 13-13, maar daarna spurtte Brazilië opnieuw weg (18-25).

In de tweede set was de Braziliaanse Camila Maria Leiria de Castro opnieuw een plaaggeest met haar service en na de 0-6 liep Brazilië alleen maar verder weg. Scherpenzeel wisselde volop, maar Nederland slaagde er niet in de wedstrijd te kantelen. Het bood in de derde set goed partij, maar wist een vroege achterstand niet meer ongedaan te maken.

Brazilië is met zijn derde zege op rij de groepswinnaar en door naar de halve finales. Nederland staat nog op de tweede plaats, maar houdt die alleen in handen als Oekraïne vannacht (1.30 uur Nederlandse tijd) van Canada verliest. Als de Oost-Europeanen winnen, is Nederland derde en uitgeschakeld voor de podiumplaatsen.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.