Reflex verliest laatste duel om des keizers baard

26 Apr 2016

Zuidlaren 23-04-2016 Afgelopen zaterdag was het zover, de laatste wedstrijd van het seizoen. Uit naar Zuidlaren had Gerben Hendriks het vervoer geregeld. Een limousine! Lootjes getrokken wie er in mocht, met 9 man volgestouwd ging de selectie van Heren 1 als jetset onderweg, de rest volgde met de auto. Edward Kamphuis meldde wel eens: "Jongens nu gaan jullie van de hemel naar de hel." Nou Edward, een limousine heb ik nog nooit gereden in de eredivisie, het was hemels. Is er verder nog veel te zeggen over de wedstrijd? Nee, zult u denken? Nou dat klopt. Enig detail is dat Willem-Maarten Heins in een vrouwenbroekje aan de rondo begon. Kennelijk vinden ze dat grappig in Kampen om broekjes uit je tas te gappen en te vervangen met passender kledij. Al snel was het Jorn D(iender) die bij het plaats delict arriveerde en het originele broekje bij de rechtmatige eigenaar terugbracht.

De wedstrijd

Ritola had duidelijk meer zin in de wedstrijd dan Reflex en won de eerste 3 sets. Het was niet best. Boven de 20 maakte Reflex de kansen nu eens niet af, waar Ritola dat wel deed. De scheidsrechters waren van buitengewoon niveau, die deden af en toe ook een duit in het zakje. Buiten een sigaretje rokend verdedigde de dienstdoende scheids zijn optreden met de tekst: "Peter Blangé gooide ook zo met de bal...” Nou scheids, de Spelen van Atlanta of 2e divisie in sporthal De Zwet zijn wel twee uitersten. Ach, we verschuilen ons er niet achter, maar grappig was het wel. De wedstrijd werd uiteindelijk door Ritola met 3-1 gewonnen.

Razendsnel gedoucht, de limo in met gevulde koelboxen. Het was fantastisch onderweg. Meezingers, grijnzende teamgenoten en veel bier. Na dit seizoen wordt afscheid genomen van een aantal spelers en trainer Daniël IJsselstein en zal er veel veranderen in de selectie voor volgend seizoen. Resumerend kan er gesteld worden dat het een uiterst succesvol jaar was en zijn we iedereen dankbaar die er aan heeft bijgedragen. Niet alleen de spelers en trainer maar vooral ook de vrijwilligers, het publiek, de mini’s van de week van de Reflex Minimannen en last but not least Femmie. Zonder al deze mensen hadden we het niet gekund. Om met de woorden van Daniël te spreken: Hulde! Tot volgend jaar in de 1e divisie!


(Bron: Reflex Kampen)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.