Oranje zitvolleyballers niet naar Rio 2016

21 Mar 2016 - door Gepko Hahn
Bondscoach Hans Mater (©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Voor de zitvolleybalmannen is de paralympische deur naar Rio de Janeiro definitief dicht. Oranje verloor op het kwalificatietoernooi in China ook van Kazachstan, waardoor het de finale niet meer kan bereiken. De Nederlandse vrouwen verloren ook, maar de nederlaag tegen Rusland is nog zonder grote gevolgen.

De Nederlandse mannen konden de mentale tik van de nederlaag tegen Irak niet te boven komen. Oranje verloor gisteren een zinderende vijfsetter van Irak, waarin het zelf twee matchpoints niet verzilverde. Hierdoor waren de Paralympische Spelen al zo goed als buiten bereik.

Nederland kan na vandaag de finale van het intercontinentale kwalificatietoernooi in China definitief niet meer bereiken. Kazachstan bezorgden Nederland zijn vierde (2-3) nederlaag op rij. Dat Oranje daarna wel met 3-0 van Polen won, maakte voor de haalbaarheid van de finale niet meer uit. Het mislopen van de finale betekent dat Nederland niet naar de Paralympische Spelen gaat.

Oranje speelt morgen (5.00 uur Nederlandse tijd) zijn laatste duel in China; hekkensluiter Canada is dan de tegenstander.

Vrouwen
De Oranje vrouwen verloren vandaag ook, maar de nederlaag tegen Rusland brengt de finaleplaats van Nederland niet in gevaar. De twee favorieten voor de eindzege waren tot nu toe nog zonder nederlaag, waardoor het treffen vooral een voorafje was in aanloop naar de finale.

Nederland kan zich door de 3-0 nederlaag tegen Rusland echter geen misstap veroorloven. Dat zal normaal gesproken ook niet gebeuren; morgen (2.00 uur Nederlandse tijd) wordt de poulefase tegen Japan afgesloten.

Woensdag is om 4.00 uur Nederlandse tijd de finale met als inzet het laatste paralympische startbewijs. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.