Reflex leidt puntverlies door gebrek aan concentratie

21 Mar 2016

Kampen 19-03-2016  Afgelopen zaterdag was het tijd voor de ondertussen traditionele ‘SuperZaterdag’ in de Reflexhal. De wedstrijddag waarop zowel Dames 1 als Heren 1 allebei thuis spelen. Dames 1 opende om 17:00 uur het bal tegen directe concurrent De Bevers en liet zien dat als het niet mooi kan, dit gecompenseerd moet worden met vechtlust. De voltallige selectie van Heren 1 zag uiteindelijk De Bevers in een zwaarbevochten wedstrijd met 2-3 aan het langste eind trekken. Het was aan de mannen van coach Daniël IJsselstein om tegen Dio Bedum wel de volle punten in de eigen Reflexhal te houden. Aan de mini’s van de week Lieuwe en Toma’s lag het in ieder geval niet. Zij lieten zelfs de eerste bovenhandse serve van dit seizoen zien.

Reflex begon, bijna drie kwartier later dan gepland, toch scherp aan de eerste set. Sándor zette met zijn sprongservice een mooie serie neer, waardoor de coach van Dio Bedum op 5-1 al meteen zijn 1e time-out aanvroeg. Daarna stokte het aan de kant van Reflex. Dio kwam beter in de wedstrijd en wist met name blokkerend de druk hoog te houden. Op 16-16 pakte Dio 3 punten op rij en setwinst gloorde voor de mannen uit Bedum. Op 23-24 stond het 1e setpunt voor Dio op het bord. Reflex rechtte de rug en kwam op 25-24. Dio werkte dit setpunt nog wel weg, maar op 27-26 was het toch de thuisploeg die de eerste set met een kill-blok pakte.

De tweede set was bijna een kopie van set 1. Dio kwam nog wel even op een 1-3 voorsprong, maar Sándor serveerde zijn ploeg naar 7-3. Dio probeerde de service te ontregelen met een vroege time-out en halverwege stond het toch weer 16-16. Ook nu was het weer Dio die als eerste op setpunt kwam (23-24). Reflex wist dit eerste setpunt van set 2 wederom weg te werken. Dio wenste echter niet mee te werken aan een kopie van de 1e set en op 24-25 waren het deze keer de gasten die met een direct blokpunt een 1-1 tussenstand op het bord zetten.

Het echte spelplezier leek even weg bij de mannen van Reflex, maar er waren nog wel belangrijke punten te verdienen in de strijd om het kampioenschap. Met name serverend werd er deze set meer druk gezet. Na 6 rotaties stond er een 12-7 stand op het bord en deze kloof van 5 punten was ook 8 punten later nog altijd in tact (16-11). Tegen het einde van de set leek Dio toch weer terug te komen (23-20), maar uiteindelijk wist Reflex de set toch moeizaam met 25-20 binnen te slepen.

In de vierde set leek het verzet van Dio dan toch gebroken. Het spel van de thuisploeg was nog altijd niet zoals ze het zelf graag zouden willen zien, maar de foutenlast aan de zijde van de gasten uit Bedum was simpelweg te hoog. Wederom riep de coach van Dio zijn mannen al vroeg in de set naar de kant (6-1). Even leek dit te helpen, want door 4 punten op rij was het al snel weer een wedstrijd (6-5). Daarna liep Reflex hard weg. Via 12-9 werd het 16-10, 21-11 en uiteindelijk (in 10 rotaties) 25-14.

Al met al een zeer zwaarbevochten zege en 4 belangrijke punten in de strijd om de titel. Na afloop overheerste echter een onvoldaan gevoel om het vertoonde spel in plaats van euforie om de gewonnen wedstrijd. Over twee weken staat eerst de thuiswedstijd tegen Leeuwarden op het programma en daarna de belangrijke uitwedstrijd tegen de directe concurrent VC Zwolle H2.


(Bron: Reflex H1)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.