Paralympische Spelen uit beeld voor zitvolleyballers

20 Mar 2016 - door Gepko Hahn
Bondscoach Hans Mater (©RHF-Ronald Hoogendoorn)

De Nederlandse zitvolleyballers moeten hopen op een wonder als ze nog de Paralympische Spelen willen bereiken. Oranje verloor vandaag in een spannende vijfsetter van Irak, waardoor de finale van het kwalificatietoernooi zo goed als onbereikbaar is.

Nederland begon nog goed aan het intercontinentaal kwalificatietoernooi, maar na twee overwinningen volgden nederlagen tegen concurrenten Rusland en Oekraïne. 

De Oranje mannen moesten zodoende vandaag van Irak - eveneens een kandidaat voor de finale - om nog uitzicht te houden op een finaleplaats. Alleen de winnaar van het toernooi plaatst zich voor Rio de Janeiro.

Bondscoach Hans Mater zag hoe zijn ploeg een spannende strijd uitvocht met Irak. Een vijfde set moest de winnaar aanwijzen. Hierin kreeg Nederland twee matchpoints, maar uiteindelijk won Irak met 15-17 de vijfde set en de wedstrijd.

Wat een pot! Gestreden tot het laatste punt maar na twee match points aan onze kant, ging Irak daarna toch met de 3-2 winst naar huis. Zie in dit filmpje de laatste paar punten van de eerste set. Setstanden: 25-14, 24-26, 25-21, 23-25, 15-17. Op naar de twee wedstrijden van morgen; Kazachstan en Polen. #SamenSterk #ParavolleyHerenNL

Geplaatst door Paravolley Heren NL op zondag 20 maart 2016

 

Hierdoor zakte Nederland opnieuw op de ranglijst en lijkt een finaleplaats zo goed als onmogelijk te zijn. Het moet dan zelf zijn laatste drie duels winnen en hopen dat Irak en Oekraïne verrassende nederlagen lijden tegen lagergeklasseerde teams.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.