Zitvolleyballers verliezen van Oekraïne

19 Mar 2016 - door Gepko Hahn
Geert van den Heuvel (©RHF-Ronald Hoogendoorn)

De finale van het intercontinentale kwalificatietoernooi is ver weg voor de Nederlandse zitvolleyballers. De Oranje mannen verloren van concurrent Oekraïne en hebben een top twee-klassering niet meer in eigen hand.

Nederland verloor gisteren van Rusland. Dat leverde nog geen problemen op, aangezien concurrenten Oekraïne en Irak ook verloren. Zodoende moest Nederland met laatstgenoemde duo uitmaken wie de andere finaleplaats mag innemen.

Vandaag moest Oranje in China aantreden tegen Oekraïne, de nummer vier van het afgelopen EK waar Nederland zelfde op de vijfde plaats eindigde. De Oost-Europeanen waren te sterk voor de ploeg van Hans Mater, waardoor de Paralympische Spelen opeens ver weg zijn voor Nederland. Het moet morgen van Irak winnen om nog uitzicht te houden op de finale.

Vrouwen
De Oranje vrouwen gaan met een goed gevoel een rustdag tegemoet. Nederland won ook zijn derde wedstrijd in China met 3-0; ditmaal moest Italië eraan geloven.

Nederland speelt maandag tegen Rusland de kraker van het kwalificatietoernooi. Beide teams stevenen op de finale af; het zal dus vooral een psychologisch treffen worden: wie deelt er een gevoelige tik uit in aanloop naar de eindstrijd om een paralympisch startbewijs. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.