Blom en Dronkers naar Lycurgus

04 Jun 2012
Wessel Blom (portret) en Just Dronkers (duik) gaan naar Lycurgus

Abiant Lycurgus heeft voor komend seizoen Wessel Blom en Just Dronkers aangetrokken. Blom is een passer-loper die de afgelopen seizoenen deel uitmaakte van het Talenteam Amsterdam. Dronkers speelde afgelopen seizoen voor SSS uit Barneveld en komt net als Blom eveneens uit voor Jong Oranje. Daarin is hij libero, de positie die hij ook bij Lycurgus gaat vervullen. 

De 18-jarige talenten kiezen beiden voor een overgang naar Abiant Lycurgus, omdat ze in Groningen goede mogelijkheden zien om zich verder te ontwikkelen als topvolleyballer. Vooral de combinatie van uitstekende studie mogelijkheden (beiden gaan aan de Rijksuniversiteit Groningen studeren), goede huisvesting, uitgebreide trainingsfaciliteiten en het spelen bij een van de topclubs in Nederland hebben bij beide spelers de doorslag gegeven. 

Blom zal als lid van de eerste selectie naar verwachting vooral zijn speelminuten gaan maken in het tweede team dat afgelopen seizoen kampioen werd in de B-league. Dronkers wordt gezien als de opvolger van de gestopte libero Marcel Birza. 

Naast de komst van Blom en Dronkers is het nu ook zeker dat Jake Wiens in Groningen blijft. De Amerikaan, die op dit moment herstellende is van een achillespeesblessure, wordt door de technische staf als een belangrijke factor gezien binnen de selectie van Lycurgus. Met zijn drive en typische Amerikaanse sportmentaliteit geldt hij als een belangrijke aanjager in de verjongde selectie. Dat hij in Groningen gebruik kan maken van alle medische faciliteiten om weer helemaal fit te worden, heeft eveneens een rol gespeeld bij de springveer uit California om voor een jaar bij te tekenen. De verwachting is dat Wiens bij de start van de competitie weer volledig fit is.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.