ARBO Rotterdam Volleybal ook volgend seizoen in de Eredivisie

01 Feb 2016

Tijdens het Eredivisieoverleg van maandag 1 februari kregen de Eredivisieclubs, mede op verzoek van Stichting Rotterdam Volleybal, duidelijkheid van de volleybalbond hoe er zal worden omgegaan met de huidige situatie, waarin Eredivisieclub Rivo Rijssen heeft aangegeven geen licentie aan te vragen voor de Eredivisie in het seizoen 2016-2017.
De bond heeft in dit overleg bevestigt dat de kampioen van de Topdivisie zal promoveren en er verder geen club uit de Eredivisie zal degraderen. Een hele opluchting voor ARBO Rotterdam Volleybal, dat op dit moment hekkensluiter is in de Eredivisie.
Nadat het bestuur vorige week er alle vertrouwen in had uitgesproken dat coach Rodin Merx en zijn team zich ook sportief zouden moeten kunnen handhaven in de play-outs kreeg de club nog geen week later duidelijkheid over handhaving in de Eredivisie.
Voorzitter David Lans: “De aanleiding (het wederom terugtrekken van één van de Eredivisieclubs) is weliswaar teleurstellend maar wij zijn ontzettend blij dat wij op dit moment al duidelijkheid hebben over verlenging van het spelen in de Eredivisie. In de vijf jaar dat wij Eredivisie spelen hebben we steeds pas na de play-outs  naar de stakeholders (spelers, staf, partners en sponsors) toe kunnen handelen. Nu hebben we drie maanden langer de tijd om de boel goed op de rails te zetten voor het komend seizoen. De keuze om dit seizoen met een minimale begroting te overleven in de Eredivisie heeft uiteindelijk goed uitgepakt. De focus zal vanaf nu liggen op het versterken van de organisatie, het verder ontwikkelen van het team, het uitrollen van de plannen rond Rotterdam Volleybal en het zoeken naar financieel draagvlak.”


(Bron: ARBO Rotterdam Volleybal)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.