De winterkampioenen van de tweede divisies (v)

26 Dec 2015 - door Henrieke Hahn
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

De helft van de competitie van het seizoen 2015-2016 zit er al weer op. Over de eredivisie, topdivisie en eerste divisies deden we wekelijk verslag, maar hoe zit het met de vier tweede divisie bij de vrouwen?

In de tweede divisie A en B staan er twee teams met een riante voorsprong bovenaan. In 2A bevindt Oranje Nassau zich op de koppositie. De Groningse ploeg heeft een voorsprong van zes punten op de nummer twee. De tweede selectie van Sudosa staat op deze tweede plek en heeft zelf al een klein gaatje geslagen met VC Bolsward.

In de tweede divisie B is het verschil tussen de top drie en de rest van de teams groot. Het tweede team van Set-Up'65 gaat aan de leiding in deze divisie met een voorsprong van vijf punten. De Ootmarsumse ploeg leek ongeslagen de winterstop in te gaan, maar ging in haar laatste duel van 2015 onderuit in Barneveld. SSS versloeg de koploper en nam zelf de tweede positie over van Dash, dat nu naar de derde plaats zakt. Het verschil tussen Dash en de nummer vier Alterno is ondertussen al opgelopen naar tien punten.

De koplopers in de tweede divisie C en D hebben een minder grote voorsprong dan de bovengenoemde twee koplopers. Zaanstad gaat in de tweede divisie C als winterkampioen 2016 in. De tweede selectie van US kan echter nog wel op gelijke hoogte komen. De Amsterdamse ploeg speelde namelijk een wedstrijd minder en staat op vijf punten achterstand. Het verschil tussen US en de nummer drie VCN 2 is vier punten, maar US speelde ook vergeleken met VCN 2 een wedstrijd minder.

Dezelfde situatie geldt in de tweede divisie D. Ook in deze poule staat Ledub bovenaan met 41 punten, gevolgd door VC Velden met 36 punten. VC Velden speelde echter een wedstrijd minder en kan nog op gelijke hoogte komen met de Budelse koploper.


Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.